MONOGRAFİLER

 

 


 

   

Urartu Başkenti Van, Net Turistik Yayınevi, İstanbul 1985.

 

Van: Die Hauptstadt der Urartäer (Ostanatolien), Net Turistik Yayınevi, İstanbul 1986.

   
   

Die Hauptstadt der Urartaer: Van, Ruinen und Museum, Net Turistik Yayınevi, İstanbul 1986, (7.Baskı).

The Capital of Urartu: Van, Ruins and Museum, Net Turistik Yayınevi, İstanbul 1987 (5.Baskı)

   
   

 

 

Le Capital d’Urartu: Van, Ruines et Musee, Net Turistik Yayınevi, İstanbul 1988, (5.Baskı).

Anadolu’da Türk Bakırcılık Sanatının Gelişimi, Bakır Yatakları, Üretimi ve Atölyeleri, Sandoz Kültür Yayınları, 14, İstanbul 1993 (İ. G. Kayaoğlu ile birlikte). (2.Baskı)

   
   

Doğu Anadolu’da Urartu Sulama Kanalları – Urartian Irrigation Canals in Eastern Anatolia, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 1997.

 

Anzaf Kaleleri ve Urartu Tanrıları, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 1998.

   
   

The Anzaf Fortresses and the Gods of Urartu, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 1999.

Nahçıvan’da Arkeolojik Araştırmalar-Archeological  Survey in Nakhichevan 1998, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 1999 (V.Sevin ile birlikte).

   
   

Anadolu Tanrıçaları, Anadolu’da Tarih ve Kültür, Promete Kültür Dizisi (ed. O. Ergun), İstanbul, 2001.

Nahçıvan Bölgesi’nde Orta ve Son Tunç Çağı Boya Bezemeli Çanak Çömlek Kültürü-Middle and Late Bronze Age Painted Pottery Culture in Nakichevan Region, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 2001, (V. Bahşaliyev ile birlikte).

   

 

 

Trabzon’da Türk Bakırcılık Sanatının Tarihsel Gelişimi-The Historical Development of Coppersmithing in Trabzon, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul 2002, (İ. G. Kayaoğlu ile birlikte).

Urartu: Savaş ve Estetik- Urartu: War and Aesthetics, (ed. F. Özdem), Yapı Kredi Kültür Sanat Yayıncılık, İstanbul, 2003.

 

 

   

 

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erken Demir Çağı Kale ve Nekropolleri- Early Iron Age Fortresses and Necropolises in East Anatolia, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2003 (E. Konyar ile birlikte).

 

 

Kırgızistan’da Taş Heykel ve Balballar-Stone Balbals and Statues in Human form in Kırghizistan, Arkeoloji ve Sanat Yayınları, İstanbul, 2003.

   

 

 

Anadolu’da Kalay ve Bronzun Tarihçesi – The History of Tin and Bronze in Anatolia, Suna – İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Enstitüsü Yayını, İstanbul 2004.

 

 

 

Tarih Boyunca Van, Promat Basım Yayın Sanayi, İstanbul 2007.

   

 

 

Urartu Takıları, Türkiye Turing ve Otomobil Kurumu Yayınları, Tarih Serisi, Atölye Ofset, İstanbul 2010

 

.

Kars Bölgesi’nde Kaz Kültürü ve Kaz Etinden Yapılan Geleneksel Yemekler, Belli Eğitim Kültür Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi (BEKAM) Yayını, No: 1, Atölye Ofset: İsttanbul 2012, (Güzin Sühran Belli ile birlikte).

   

 

 

 

Historic City of Ani,  (yazar: O. Belli – Ş. Öztürk) Ölçüleri: 11x19 cm., 176 sayfa (11 forma), Kağıt: 130 gr. mat kuşe Kapak: Hard cower, ayrıca üzeri şömiz kapak, tümüyle renkli (4+1) baskı Baskı yılı: 2015

Ağrı Geleneksel Mutfak Kültürü ve Yemekleri, Ağrı Valiliği Yayını No: 1, Artus Basım, İstanbul 2018, (Güzin Sühran Belli ile birlikte).

   

 

 

 

Her Yönü ile Ani, (yazar: Oktay Belli) Ölçüleri: 17x24 cm., 480 sayfa (30 forma), Kağıt: 130 gr. mat kuşe Kapak: Karton, tümüyle renkli (4+1) baskı Baskı yılı: 2019

Mount Ararat and Noah’s Ark Researches, Editors: Prof. Dr. Oktay BELLİ, Dr. Randall W. YOUNKER, (M.A) V. Evren BELLİ, Belli, Eğitim Kültür Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Yayını No: 10, Pasifik Ofset, İstanbul, 2023.

   
   

ORCHARDS OF THE URARTIAN QUEEN TARIRIA AND THE LEGENDARY MINUA IRRIGATION CANAL (2024), Editors: Prof. Dr. Oktay BELLİ, Dr. Randall W. YOUNKER, (M.A) V. Evren BELLİ, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, 2024

URARTU KRALİÇESİ TARİRİA’NIN BAĞLARI VE EFSANELERE KONU OLAN MİNUA SULAMA KANALI, Editörler: Prof. Dr. Oktay BELLİ, Dr. Randall W. YOUNKER, (M.A) V. Evren BELLİ, Belli, Akademisyen Kitabevi A.Ş., Ankara, 2024.